Decaan Teun Wolters Benoemd tot Lector in Duurzaam Ondernemen

Tue, 2011-08-30 16:53

Decaan Teun Wolters Benoemd tot Lector in Duurzaam Ondernemen

Teun Wolters, decaan van Wittenborg Business School, alsmede hoofd van het Wittenborg Research Centre is benoemd tot Lector in Duurzaam Ondernemen.

Het lectoraat, uitgereikt door WUAS, sluit aan bij het nieuwe onderzoekscentrum van Wittenborg. Dit nieuwe onderzoekscentrum (Wittenborg Research Centre) zal zich onder andere bezighouden met  onderzoek op het gebied van duurzaam ondernemen en duurzame energie. Hierbij worden naast ervaren specialisten studenten ingezet die aan het afstuderen zijn. Zij gaan onderzoek doen waarbij de individuele afstudeerprojecten op elkaar gaan aansluiten. Hierdoor moet er bruikbare kennisopbouw voor de regio Apeldoorn en Stedendriehoek ontstaan.

In 2012 zal gestart worden met een nieuwe opleiding  waarbij veel aandacht wordt geschonken aan duurzaam ondernemen: de MSc in International Business & Management. Binnen deze opleiding krijgen studenten vakken als ‘duurzaam ondernemen’, ‘duurzame innovatie’, ‘bedrijfsethiek’ en ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’.

Wolters’ visie is met een strategische bril te kijken naar de duurzaamheid binnen het bedrijfsleven. Volgens de decaan is in het bijzonder het midden- en kleinbedrijf op dit gebied nog niet zo goed voorbereid op de toekomst: “De wereldbevolking neemt toe, de productie gaat omhoog, maar de aarde groeit niet mee,” zegt hij. “We willen bedrijven adviseren hoe ze de noodzakelijke duurzaamheid in hun bedrijfsvoering effectief kunnen vormgeven.”

Teun Wolters studeerde economie aan de VU in Amsterdam, waar hij promoveerde op het gebied van arbeidsvraagstukken, en werkte onder andere een aantal jaren bij TNO. Hier kwam hij in aanraking met wetenschappelijke milieuvraagstukken.